Waarom natuurlijk voer voor huisdieren?

Met een betere waarde en voedingsstoffen dan toonaangevende voedingsmiddelen, is natuurlijk hondenvoer beter verteerbaar voor honden. Het gaat meer om wat er niet in het eten zit dan om wat wel. Om als „natuurlijk” te worden bestempeld, moet voer voor huisdieren worden gemaakt zonder toegevoegde kunstmatige kleur-, smaak- of conserveermiddelen. Met uitzondering van bepaalde vitamines, mineralen en sporenelementen, kunnen de ingrediënten in natuurlijke voeding alleen afkomstig zijn van planten, dieren of natuurlijk voorkomende mineralen.

Veel merken van natuurlijk hondenvoer zijn ook vrij van bijproducten. De spijsvertering van hun huisdier werd voor 83% van de respondenten in de huisdierenenquête als 'extreem' of 'zeer' belangrijk gemeld. Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen dierenvoer beschouwen als een belangrijk middel om de darmgezondheid aan te pakken. Van de deelnemers aan de enquête gaf 58% van de eigenaren van gezelschapsdieren aan altijd of vaak voedsel te kiezen om de spijsvertering van hun huisdieren te verbeteren, vergeleken met 9% die aangaf medicijnen te gebruiken voor dergelijke problemen.

De kwaliteit van de gebruikte natuurlijke ingrediënten is een andere discussie, maar deze verklaring kan uw verwarring over natuurlijk hondenvoer en de ingrediënten ervan verminderen. Uit voedingsoogpunt zou voedsel met een vochtgehalte dat vergelijkbaar is met dat van prooien van dieren beter aansluiten bij een natuurlijke voedingsfilosofie voor huisdieren in vergelijking met droogvoer. De kat op schoot is een echte of „verplichte vleeseter” (dieet met alleen vlees) en is speciaal door de natuur ontworpen om op kleine knaagdieren en vogels te jagen. Hoewel al het voer voor huisdieren op de markt voldoet aan de AAFCO-normen (Association of American Feed Control Officials) voor „voeding voor honden en katten”, betekent dit niet dat elk van deze voedingsmiddelen het ideale voedsel is voor het leven van uw metgezel.

Als het echter om dierenvoedingsbedrijven gaat, betekent natuurlijk iets anders dan wat de meeste mensen denken dat het betekent. Gezien hun strikt vleesetende aard is het niet verwonderlijk dat katten een voorkeur hebben voor eiwitrijke diëten in vergelijking met allesetende honden. Diervoeding biedt een markt voor slachtafval, granen die ongeschikt worden geacht voor menselijke consumptie en soortgelijke afvalproducten om te zetten in winst. Gelukkig zijn er enkele richtlijnen die bedrijven voor dierenvoeding moeten volgen om hun producten natuurlijk te etiketteren.

Denk bijvoorbeeld aan de verschillen die er zijn tussen de Amerikaanse en Europese definities van natuurlijk, zoals die van toepassing zijn op ingrediënten of producten voor diervoeding. Er zijn veel mogelijkheden voor onderzoek naar natuurlijk voer voor huisdieren en natuurlijke voeding om inzicht te krijgen in hun effecten op groei en prestaties, beschikbaarheid van voedingsstoffen, verteerbaarheid en productveiligheid, naast andere gezondheids- en voedingsparameters. In de Verenigde Staten is de wettelijke definitie van natuurlijk ontwikkeld door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO), een vrijwillige ledenvereniging van staatsvoerfunctionarissen die belast is met het ontwikkelen van modelvoorschriften die door staten moeten worden aangenomen om diervoeder en diergeneesmiddelen te reguleren remedies. Ingeblikt voedsel is een goede optie voor diegenen die het gemak van bewerkte voedingsmiddelen nodig hebben, maar die proberen granen uit het dieet van hun huisdier te verwijderen.

Veel consumenten zouden het hele gekookte ingrediënt als natuurlijk beschouwen, maar niet het gefractioneerde of synthetisch geconserveerde ingrediënt. De AAFCO en FEDIAF hebben verschillende wettelijke definities beschreven voor natuurlijke ingrediënten en producten voor dierenvoeding; de meeste consumenten hebben echter hun eigen perceptie van wat als natuurlijk moet worden beschouwd op basis van persoonlijke ervaringen, vooroordelen of voorkeuren. Elke stap van het productieproces van voer voor huisdieren kan een positieve of negatieve invloed hebben op de natuurlijkheid van het eindproduct, waaronder productieactiviteiten voor gewassen en vee, verwerking en conservering van ingrediënten en extrusie van brokjes of inblikken van het eindproduct (Fig.